Sabrine Fathi

Sabrine Fathi (1987) derde generatie Marokkaanse-Nederlander is geboren en getogen in Den Haag. Na de middelbare school heeft ze met succes de MBO opleiding Sociaal Juridisch Medewerker afgerond. Tijdens deze periode was ze actief voor het Radiostation WOS, waar ze als redactiemedewerker en presentatrice elke zondagavond 1 uur presenteerde. Vervolgens is ze communicatie gaan studeren aan de Haagse Hogeschool.

Na het behalen van haar propedeuse heeft ze besloten om door te stromen naar de universiteit. Tijdens haar studie Islam en Arabisch aan de Universiteit Utrecht heeft ze met succes de studievereniging Aladdin  opgericht, waarvan ze tevens de voorzitter was.

Aan de universiteit ontdekte ze haar liefde voor dichten. Haar gedicht “Vader” die ze had ingestuurd voor de El Hizjra literatuur prijs 2014 was haar eerste werk waarbij ze zich als dichter manifesteerde. Twee jaar later kwam haar gedicht de Democratische Dictator in de top 10 van de El Hizjra literatuur prijs 2016.

Na het afronden van haar studie heeft ze Color East West opgericht waarbij ze zich onder andere bezig houdt met diversiteit. Momenteel denkt ze mee binnen de werkgroep diversiteit van Mentorschap Haag en Rijn en ze is werkzaam als analist bij de overheid.

facebook instagram twitter