Gezocht: Vrijwilligers festival 2018

Read My World is een internationaal literatuurfestival. Wij concentreren ons op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het zijn plekken die we vooral kennen uit krantenkoppen en journaalflitsen. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur. De volgende editie is van 11 t/m 13 oktober 2018 in de Tolhuistuin in Amsterdam en staat in het teken van Turkije.

Turkije is in turmoil. Sinds de mislukte staatsgreep geldt in het land de noodtoestand. De ontwikkelingen in Turkije resoneren voortdurend in Nederland. Vreemd is dat niet, wanneer je bedenkt dat er in Nederland ongeveer een half miljoen mensen wonen met roots in Turkije. In het hedendaagse en van oudsher complexe klimaat in Turkije, speelt kunst een belangrijke rol. Het legt bloot wat mensen en gemeenschappen verbindt, of wat hen juist uit elkaar drijft. Read My World 2018 verhoudt zich tijdens het festival tot deze ingewikkelde vraagstukken, met verdiepende maar ook luchtige gesprekken, optredens én ontmoetingen tussen schrijvers en publiek. Een literatuurfestival over meervoudige identiteit, migratie maar ook over de rijke geschiedenis van Turkije.

Ben je liefhebber van literatuur, poëzie, muziek of heb je een speciale band met Turkije, en wil jij helpen dit driedaagse festival tot een succes te maken? Meld je dan aan als vrijwilliger en ervaar dit festival van binnenuit.

We zijn op zoek naar vrijwilligers die de volgende teams willen versterken:
* het decorteam/op-&afbouw (voorafgaand en na afloop festival)
* het ontvangstcomité bij de informatie- en gastenbalie
* de kaartverkopers achter de kassa
* de controlerende en alerte publieksbegeleiders
* het flexteam (vliegende keep/backstage)
* en mensen die de Turkse taal beheersen waarmee ze ons en de auteurs een handje kunnen helpen tijdens het festival.

Wat bieden wij:
* Een levendige en inspirerende werkomgeving.
* Een leuk team aan nieuwsgierige vrijwilligers die allemaal op een bepaalde manier een verbondenheid voelen met het thema en/óf met literatuur.
* Onbeperkt toegang tot het festival buiten je dienst
* Lunch en/of diner tijdens je dienst
* Consumptiebonnen
* Het originele festivalshirt

Wat vragen wij:
* Flexibel in te plannen van 11 t/m 13 oktober 2018 of tijdens de bouw/breek.
* Minimale beschikbaarheid: 2 diensten van 6 uur
* Woonachtig in Amsterdam is een pré

Interesse? Mail dan je cv en je beschikbaarheid en je eventuele voorkeur voor een functie naar merel@readmyworld.nl en dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

facebook instagram twitter