Over

Read My World is een internationaal literatuurfestival. Wij concentreren ons op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het zijn plekken die we vooral kennen uit krantenkoppen en journaalflitsen. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur.  De vijfde editie van Read My World staat in het teken van literatuur uit Black USA en vindt plaats in oktober 2017 in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Houd voor al het nieuws over Read My World deze website, Facebook en Twitter en Instagram in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief.

#readmyworld

Read My World is een Amsterdams literair initiatief dat op diverse manieren een podium wil bieden aan nieuwe internationale literaire ontwikkelingen. Dit doet Read My World door middel van een internationaal bezoekersprogramma, een website en een festival.

Read My World daagt Nederlandse en internationale auteurs uit het grensgebied van de literatuur met de (onderzoeks-) journalistiek op te zoeken. Het platform beziet jaarlijks een andere regio en vraagt aan lokale curatoren om schrijvers en dichters te introduceren die verhalen vertellen voorbij de vluchtige ‘headlines’ waarin het nieuws ons doorgaans bereikt.

Read My World is hét internationale literatuurfestival van Amsterdam en vond voor het eerst plaats in 2013. De organisatie van het festival ligt in handen van de volgende mensen, bij wie u ook terecht kunt voor meer informatie:

Algemeen:

info@readmyworld.nl

Postbus 11755

1001 GT Amsterdam

KVK 34291876

BTW: NL818904367B01

 

Pers: pers@readmyworld.nl

 

Organisatie:

Willemijn Lamp: willemijn@readmyworld.nl

Marije Koens: marije@readmyworld.nl

Daphne de Heer: daphne@readmyworld.nl

 

Curatoren: Shantrelle P. Lewis en Maurice Carlos Ruffin

Redactie: Gideon Everduim, Babs Gons, Nancy Jouwe, Christine Otten, Matthijs Ponte, Lisanne Snelders, Jennifer Tosh en Sarien Zijlstra

Productie: Patricia Samwels

Pers: Triple P Entertainment

Marketing: Karin van de Wiel

Grafisch Ontwerp: HOAX

Aankleding festival: LABland

 

Bestuur Read My World: Ernestine Comvalius, Herma Hofmeijer (penningmeester), Jan Langman (voorzitter), Lian van de Wiel

 

Partners:

Speciale dank voor het verwezenlijken van Read My World aan:

Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam, School der Poëzie, Perdu, Tolhuistuin, Bijlmer Parktheater, Boekhandel over het Water, Boekhandel Perdu, Greenhost, B&B Sweet Dreamz, LABland, Black Heritage Tour en alle medewerkers en vrijwilligers.

 

Fondsen:

Ook danken wij de Gemeente Amsterdam, Fonds21, Nederlands Letterenfonds, VSBFonds en Lira Fonds voor het ondersteunen van het festival.

fondsen

 

 

 

Verkort beleidsplan:

Het beleid van Read My World is gericht op het verwezenlijken van de doelstelling, met name door het organiseren van een internationaal literatuurfestival, en heeft daarbij geen winstoogmerk. Dit blijkt ook uit haar feitelijke omstandigheden: de stichting laat de opbrengsten van haar vermogen ten goede komen van de doelstelling en een batig saldo moet worden besteed conform de doelstelling. Read My World is voor de periode 2013-2016 structureel gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam met een bedrag van 130.000 per jaar. Voor de periode 2017-2020 ontvangt Read My World jaarlijks 130.000 van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

Beloningsbeleid:

De bestuursleden van het bestuur van Read My World ontvangen voor de door hen in die hoedanigheid verrichte werkzaamheden geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten. Het beloningsbeleid van Read My World is erop gericht haar medewerkers te belonen volgens maatstaven die maatschappelijk aanvaardbaar zijn, passend bij haar status als culturele instelling.

Profielschets bestuur:

bestuur-profielschets