Festival Preview: Een kijkje in de boekenkast van…

di 1 okt
20:00 uur

Vier Marokkaans-Nederlandse politica en hun literaire inspiraties. Verbreed je eigen canon en laat je inspireren door deze sterke vrouwen en hun boekenkast!

Een literaire zomergasten, dat is wat we op deze avond gaan beleven. Wat inspireert onze vier sterke gasten die reeds een indrukwekkende politieke loopbaan achter de rug hebben? Welke schrijvers, dichters, boeken (al dan niet met Marokkaanse roots) zien zij als hun hoop, inspiratie, of waar halen zij troost uit?

Tijdens een tafelgesprek onder leiding van Nadia Moussaid (presentator en programmamaker, o.a. VPRO) duiken we de diepte in en neuzen we in de boekenkasten van deze politica’s.

Aan tafel zitten Fatima Elatik, jarenlang actief in de Amsterdamse politiek, terwijl ze zich inzette voor meer diversiteit, Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur en Digitale Stad, Naima Azough, werkzaam als zelfstandig adviseur voor maatschappelijke organisaties en lid van de Tweede Kamerfractie voor Groenlinks en Fenna Ulichki, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam West.

Het wordt een warm, intiem én inhoudelijk gesprek over de persoonlijke beleving van de idealen, troostende en inspirerende werking van literatuur, en hoe boeken de vrouwen inspireerden zich in te zetten voor de samenleving.

 

 

facebook instagram twitter