Read My World – The Previews

In 2019 is het 50 jaren geleden dat Marokko en Nederland het wervingsverdrag ondertekenden. De eerste arbeidsmigranten begonnen aan de reis van Marokko naar Nederland. Het is een mooie aanleiding om het gehele verhaal te belichten. Niet alleen komen de verhalen over arbeidsmigratie aan bod, maar ook de verhalen over het sociale leven, de cultuur, de tradities en over de toekomst. Verhalen van en voor alle Nederlanders met én zonder migratieachtergrond.

Met de Preview Nights neemt Read My World een voorschot op het festival in de Tolhuistuin in oktober. Dit jaar ontvangt Read My World schrijvers, dichters, makers en denkers uit de Maghreb. Om alvast nader kennis te maken met het talent uit deze regio, de verhalen die ze te vertellen hebben en om te zien hoe de verhalen hier in Nederland resoneren, brengen we tijdens de Previews een keur aan schrijvers en performers samen. Verwacht inspirerende gesprekken en zinderende voordrachten.

Dit programma is in samenwerking met Perdu.

 

NAAR ALLE DRIE DE EDITIES VAN READ MY WORLD – THE PREVIEWS VOOR MAAR 30 EURO? KOOP HIER JE PASSE-PARTOUT.

26 maart 2019 | 20:00 uur – Read My World – The Previews #1: Rifpoëzie special

Tijdens de eerste editie van de Previews bespreken we welke werken je gelezen moet hebben om een beeld te krijgen van de hedendaagse Marokkaanse literatuur. 18 januari verscheen sluitstuk van het dichtbundel Berberbibliotheek: Vallende Tijd. Read My World vroeg aan vier Nederlandse dichters een van de Marokkaanse dichters uit de bundel te selecteren en dieper in te gaan op wat het werk voor hen betekent.

16 april 2019 | 20:00 uur – Read My World – The Previews #2: Maghreb-feminisme special

In deze tweede editie van The Previews over Maghreb, zal onafhankelijk journalist Fedwa Misk, ons wegwijzen in een Marokko op drift. Op deze avond maken we bekend welke schrijvers en dichters in oktober naar het festival komen. Daarnaast bespreken we welke onderwerpen het festival gaat aansnijden. Eén daarvan is de vrouwelijke stem in de hedendaagse literatuur van Marokko.

28 mei 2019 | 20:00 uur – Read My World – The Previews #3: Maghreb-proza special

Meer informatie over de derde editie van Read My World – The Previews volgt.

facebook instagram twitter