Vacature: Campagneleider

GEZOCHT: CAMPAGNELEIDER VOOR READ MY WORLD

Read My World (RMW) is een toonaangevend platform voor het geschreven en gesproken woord uit de hele wereld. RMW brengt schrijvers uit alle windstreken naar Amsterdamse podia en organiseert uiteenlopende activiteiten: een jaarlijks internationaal literatuurfestival, workshops, programma’s en andere literaire producties. We werken hierbij nauw samen met internationale curatoren. Elk jaar legt RMW de nadruk op een regio in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. We maken verhalen zichtbaar die sluimeren onder de oppervlakte van de dagelijkse actualiteit. In het verleden stonden o.a. Marokko, Turkije, Black USA, de Caraïben en Zuidoost Azië centraal.

We zijn ter versterking van ons team op zoek naar een stevige campagneleider die het verhaal van RMW wijd verspreidt en prikkelende campagnes ontwikkelt en voert, gericht op het bereiken en betrekken van een breed geïnteresseerd publiek.

Functieomschrijving:
Als campagneleider van RMW ben je het brein achter al onze campagnes, outdoor en online. Het is jouw doel om de bekendheid van RMW te vergroten, meer bezoekers te trekken en de kaartverkoop te verhogen. Om dit te bereiken denk jij voortdurend vanuit het publiek. De concrete werkzaamheden: je bedenkt de campagnes, brieft de vormgevers, coördineert het drukwerk, ontwikkelt opvallende (online) promoties, schrijft de pers aan (je onderhoudt contacten en bouwt nieuwe relaties op), activeert partners en ambassadeurs, staat in contact met bezoekers en betrekt het RMW-team bij je strategie. Je beheert een eigen budget en maakt planningen. Je werkt nauw samen met de content marketeer, online marketeer en het team van redacteuren van RMW.

Profiel:
– Je hebt interesse in internationale literatuur in de breedste zin van het woord en bent het gewend om in cultureel diverse/meertalige werkomgeving te functioneren;
– werkt resultaatgericht en volgens nauwgezette planningen;
– bent bevlogen en creatief;
– functioneert op je best in teamverband en laat je ook graag inspireren;
– werkt tegelijkertijd zelfstandig, stuurt anderen aan, neemt het initiatief
– denkt- en werkt op HBO-niveau en hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring;
– beheerst het Nederlands en Engels uitstekend, in woord en geschrift;

Wat bieden wij:
* Samenwerken in een bevlogen, betrokken team van freelancers;
* Een inspirerende, flexibele werkomgeving aan de mooiste tuin van Amsterdam (kantoor is aan de Tolhuistuin);
* Freelancehonorarium volgens de Richtlijn functie- en loongebouw presentatie-instellingen;
* Een uitdagende klus van ca. 1 dag per week voor de periode mrt-nov 2020, en in aanloop naar het festival extra dagen

Ben je enthousiast en herken je jezelf in het profiel? Laat het ons weten! Stuur uiterlijk zondag 1 maart 2020 een korte brief met cv naar Marije Koens, marije@readmyworld.nl.

Bij haar kun je ook meer informatie over de functie opvragen. De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats op woensdag 4 maart 2020.

facebook instagram twitter