Vrijwilligers gezocht!

GEZOCHT:
VRIJWILLIGERS READ MY WORLD FESTIVAL 2019

Read My World is een internationaal literatuurfestival dat jaarlijks in de Tolhuistuin te Amsterdam plaatsvindt.  Wij concentreren ons op literatuur in al haar verschijningsvormen, uit regio’s in de wereld waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken. Het zijn plekken die we vooral kennen uit krantenkoppen en journaalflitsen. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op deze gebieden, van binnenuit, via de literatuur. Het festivalprogramma wordt elk jaar samengesteld door twee curatoren uit de gekozen regio in samenwerking met een Nederlandse redactie. Vorige edities gingen onder andere over Turkije, Black USA en de Caraïben.

De zevende editie van het festival staat in het teken van Marokko met als curatoren Fedwa Misk en Mahi Binebine. Van 10 t/m 12 oktober 2019 treden tal van schrijvers, makers en denkers uit het noordwestelijk deel van Afrika samen met Nederlandse vakgenoten op in de Amsterdamse Tolhuistuin. Een driedaags festival dat de meertaligheid én de enorme diversiteit van hedendaags Marokko viert.

Ben jij een liefhebber van literatuur, poëzie, muziek, heb je een speciale band met Marokko of heb je gewoon zin om op een festival te werken? Meld je dan aan als vrijwilliger en help dit festival tot een succes!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die de volgende teams willen versterken:
* het decorteam/op-&afbouw (voorafgaand en na afloop festival)
* het ontvangstcomité bij de informatie- en gastenbalie
* de kassa medewerkers
* de controlerende en alerte publieksbegeleiders
* het flexteam (productieassistent/backstage)

Wat bieden wij:
* Een leuk team aan nieuwsgierige vrijwilligers die allemaal op een bepaalde manier een verbondenheid voelen met het thema, het festival en/óf met literatuur.
* Onbeperkt toegang tot het festival buiten je dienst
* Lunch en/of diner tijdens je dienst
* Consumptiebonnen en het originele festivalshirt

Wat vragen wij:
* Flexibel in te plannen van 10 t/m 12 oktober 2019 of tijdens de bouw/breek.
* Minimale beschikbaarheid: 2 diensten van 6 uur
* Woonachtig in Amsterdam is een pré
* We zijn in het bijzonder op zoek naar mensen die Darija, Arabisch, Tamazight of Frans beheersen.

Interesse? Mail dan een korte motivatie, je beschikbaarheid en je eventuele voorkeur voor een functie naar vrijwilligers@readmyworld.nl en dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

facebook instagram twitter