Chris Keulemans

Chris Keulemans (Tunis, 1960) was tot September 2014 oprichter en artistiek directeur van de Tolhuistuin.  In 1984 richtte hij de literaire boekhandel Perdu op, hij werkte gedurende de jaren negentig in De Balie, eerst als programmamaker, daarna als directeur.

Hij publiceerde meerdere fictie en non-fictie boeken en hij schreef talloze artikelen voor kranten en magazines over kunst, sociale bewegingen, migratie, muziek, film, oorlog. Hij reisde naar Beirout, Jakarta, Algiers, Sarajevo, Tirana, New York, New Orleans en Ramallah om onderzoek te doen naar de rol van kunst in gebieden net ná een grote crisis.

Momenteel schrijft hij aan zijn volgende boek en is hij mentor van verschillende organisaties binnen het Trans Europe Halles netwerk. Ook schrijft hij tweewekelijks een column als stadsdeel chroniqueur van Amsterdam Noord.  Zijn meest recente boek werd gepubliceerd in juli 2020: Srebrenica & Pax 1995-2020: Een geschiedenis van 25 jaar solidariteit. Via interviews met betrokkenen (getuigen, overlevers, NGO-medewerkers en anderen) reconstrueert hij de nasleep van dit drama.

Foto Jitske Schols