Rachel Rumai Diaz

Schrijver, dichter en performer Rachel Rumai Diaz combineert passionele teksten met haar unieke blik op de wereld. Het ritme van haar Afro Latijns-Amerikaanse oorsprong weerspiegelt zich in elke voordracht, elke zin en elk woord waarin ze het publiek meeneemt in emoties en hedendaagse kwesties.

Opzwepend ritme, pittige woorden die je in beroering laten en een dans van woorden die proeven naar poëzie. Van Spanglish tot Caribische invloeden, kunst en muziek, vindt zij de inspiratie om alle culturen te vertegenwoordigen die haar lichaam thuis noemen. Ze vindt dat woordkunst een belangrijke brug vormt tussen kunst en activisme, en richt zich daarom op onderwerpen zoals Feminisme, Post-Kolonialisme, Identiteit en Diversiteit.

Rachel is mede-oprichter van het intersectioneel feministisch kunstplatform voor en door vrouwen genaamd ‘De Vrouwenkamer’. Daarnaast is ze onderdeel van het collectief ‘La Raza’, een platform en community dat zich richt om Latijns-Amerikaanse jonge creatievelingen in Nederland te verbinden en een podium te geven.