Our Common Wars

Route H
19:30 uur
Expozaal

Imagination and Commemoration through the Written Word

Elke dag consumeren we beelden van oorlog en geweld. Oorlogen die geografisch ver weg zijn maar waar we toch deel van uitmaken en oorlogen die voor altijd in het collectieve geheugen verblijven. Het zijn de oorlogen die we herdenken; of ze nu in het nieuws zijn, in verhalen en het onderwijs opduiken, in de hoedanigheid van monumenten bestaan of panklaar via de constante stroom aan beelden op sociale media worden opgediend.

Our Common Wars onderzoekt op welke manier verhalen een rol spelen in de collectieve verbeelding van oorlog en duikt in de ethiek van ons geheugen. Ons collectieve bewustzijn wordt beïnvloed en gevormd door verschillende vormen van media, maar wat betekent het om een verhaal te lézen? Een oorlogsverhaal in woorden, een eerlijke ontmoeting met een schrijver? En welke verhalen zijn ongelezen gebleven?

Het programma reist tussen vele realiteiten en ervaringen. Van Georgië naar Rwanda, van Duitsland tot Palestina of Bosnië. Samen met gastsprekers als Max Czollek, geritmeerd door de poëzie van Asmaa Azaizeh, wordt het publiek uitgenodigd om over de banden tussen verhalen en onze verbeelding na te denken.

Moderator: Chris Keulemans

LET OP! In verband met Covid-19 en de veiligheid van onze bezoekers werken we dit jaar met vaste programmaroutes. Je koopt dus een kaartje voor één van deze routes. Ze bestaan allemaal uit drie tot vijf programma’s.

We hopen je op 9 en/of 10 oktober te zien!

ATTENTION! To guarantee the safety of all our visitors while applying all COVID-19 measures, we have created different “Routes” you can buy a ticket for. Each Route has three to five programmes, featuring for instance an in-depth conversation, a multilingual performance and an inspiring workshop. See below for an overview of each route.

We hope to see you 9 and/or 10 October!