Talentontwikkeling en Educatie

Read My World Studio

Read My World zet zich via verschillende activiteiten in voor de ontwikkeling van lees-, vertaal- en schrijfkwaliteiten van talent. Sommige van deze activiteiten zijn publiek zichtbaar tijdens het festival, zoals de twee Poëzierevues en het programma What comes from afar dat we met School der Poëzie organiseren, waarvoor jongeren van Amsterdamse middelbare scholen worden getraind in het schrijven van gedichten en interviewen van schrijvers. Andere voorbeelden zijn de workshopreeks Feminist Journal Writing en workshopserie Performatief Vertalen.

  • Workshop | Het Dagboek als Feministisch Genre

    Adrienne Rich omschreef het dagboek als “een diepgaand vrouwelijk en feministisch genre” omdat het feminisme als literaire en sociale praktijk, net als het dagboek, vragen stelt door het maken van connecties en verbindingen tussen aspecten van ons bestaan die eerder gescheiden bleven.

    Meer informatie
  • Workshop | Feminist Journal-Writing

    Deze workshopserie nodigt iedereen uit die een eerlijkere en rechtvaardigere wereld nastreeft om te experimenteren met journaling. Geen leeslijsten, geen opdrachten, alleen schrijven dóór jezelf en vóór jezelf.

    Workshop afgelopen!