Team 2021

 • - Artistiek directeur -

 • - Zakelijk directeur -

 • - Redactie -

 • - Redactie -

 • - Redactie -

 • - Redactie -

 • - Campagneleider -

 • - Tekstschrijver -

 • - Productieleider -

 • - Hoofd techniek -

 • - Locatievormgeving -

 • - Website -

Willemijn Lamp

Willemijn Lamp is mede-oprichter en artistiek directeur van Read My World.

Ze werkte eerder als freelance programma-maker voor verschillende festivals, waaronder: internationaal literatuurfestival in Den Haag Writers Unlimited (Winternachten) Het Uitfeest in Utrecht en het Nederlands Theater Festival.

Foto: Annelies Verhelst

Marije Koens

Marije Koens heeft voor diverse culturele organisaties gewerkt, waaronder Perdu, Read My World, Poetry Circle Nowhere, School der Poëzie en Asko | Schönberg.

Ze heeft een grote interesse in hedendaagse poëzie, houdt van tuinieren en heeft één kind.

Chadiedja Buijs

Chadiedja Buijs is geboren en opgegroeid in Alkmaar, maar reist al sinds haar zeventiende de wereld rond. Zo heeft ze twee jaar lang filosofie gestudeerd in Rome en samengewerkt met de Amerikaanse Ambassade in Vaticaanstad, een paar jaar gewerkt in de beeldende kunstwereld in Cairo, en specialiseerde ze zich in Leiden in hedendaagse Islamitische culturen.

Sinds oktober 2018 werkt ze als projectleider en redacteur in Amsterdam, bij Read My World, maar ook bij Adelheid+Zina en als cultuurverkenner bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Fatma Bulaz

Fatma Bulaz is programmamaker, coördinator en onderzoeker. Ze heeft Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Haagse Hogeschool en Midden-Oostenstudies in Leiden gestudeerd. De afgelopen jaren heeft ze langs de grenzen van Oost-Turkije gereisd, o.a in Armenië, Azerbeidjan, Georgie en Iran. Haar fascinatie voor de geschiedenis, taal en cultuur van die regio heeft ertoe geleid dat ze programmacoördinator van de Freedom Book Fair werd.

Momenteel is ze projectmedewerker voor de 20ste editie van Arab Film Festival en is ze vrijwilliger voor de ngo The Hague Peace Projects.

Canan Marasligil

Canan Marasligil is schrijver, literair vertaler, uitgever, performer, redacteur, podcaster en curator. Ze woont en werkt in Amsterdam. Ze is vooral geïnteresseerd in het uitdagen van officiële discoursen en in de strijd om vrije meningsuiting wereldwijd, via een waaier aan creatieve projecten en activiteiten, van literatuur tot films en strips. Ze is initiator van City in Translation, een project dat taal en vertaling in stedelijke ruimtes verkent. Daarnaast is ze cohost van de podcast Not Loud Enough, samen met migrationlab-oprichter Laura M Pana. Canan heeft voor uiteenlopende culturele organisaties gewerkt in heel Europe en heeft verschillende residenties bezocht. Ze behalve vaste redacteur van Read My World, redactielid van de StripGids en adviseur bij het Nederlands Letterenfonds.

Meer:

www.cananmarasligil.net

www.cityintranslation.com

Twitter

Instagram

YouTube

Lisanne Snelders

Lisanne Snelders (1988) is programmamaker en redacteur, met een interesse voor het snijvlak van literatuur, politiek en maatschappij. Ze is al sinds de eerste editie betrokken bij Read My World Festival. In 2018 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op de politiek van de culturele herinnering aan Nederlands-Indië.

Momenteel is ze naast haar werk voor Read My World ook redacteur bij de Nederlanse Boekengids en bij  Brainwash.

Foto: Karin van der Wiel

Thamar Kempees

Thamar (1983) leest bijna alles wat los en vast zit. Van boeken, manifesten en pamfletten tot aan de achterkant van een pak hagelslag. Ze heeft sinds 2019 de Boze Bitches Boekenclub waar enkel intersectioneel feministische literatuur wordt gelezen en besproken. Interesseert zich voor sociaal-maatschappelijke zaken, is actief bij een politieke partij en schrijft vaker niet dan wel opiniërende artikelen.Daarnaast werkt ze met veel liefde als freelance marketingadviseur- en strateeg voor diverse culturele instellingen.

Olivier Willemsen

Olivier Willemsen is schrijver, sinds 2017 betrokken bij Read My World en liefhebber van korte bio’s.

Website

Merel Hobrink

Merel is opgegroeid in het Oosten van het land en verhuisde voor de opleiding Kunst en Economie aan de HKU naar Utrecht. Daar studeerde zij af in 2017 waarna zij als zelfstandige aan het werk ging in de culturele sector. Ze is freelance productieleider bij verschillende theatergezelschappen, zet eigen theater projecten op, is zakelijk leider bij iona&rineke én produceert Read My World. Nog voor ze afgestudeerd was, begon ze bij Read My World als vrijwilligers coördinator, dat deed ze drie jaar. Afgelopen jaar was ze voor het eerst producent van het festival en dat zal ze dit jaar opnieuw doen.

Rik van der Veen

Rik van der Veen werkt al jaren als technicus in de culturele sector. Sinds oprichting van Read My World is hij hoofd technicus van het festival.

LABland

LABland is een collectief van drie scenografen: Juul Dekker, Sofie Doeland en Roos Matla. Samen maken zij (theatrale) installaties op locatie, die ontstaan vanuit beeld. Ze zoeken steeds naar plekken die onontdekt, vergeten zijn of overbodig zijn geraakt. Het collectief doet ingrepen in deze bestaande vorm: kleedt deze uit, of pakt deze juist in.

LABland verzorgt al sinds de eerste editie de locatievormgeving van het festival.

O4

Bureau O4 ontwerpt en bouwt gebruiksvriendelijke websites op maat voor uiteenlopende bedrijven en organisaties, zoals die van SLAA.nlAbrahamkef.nl en Brainwashfestival.nl

Met veel dank aan

Fondsen
Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds21, Nederlands Letterenfonds, VSBFonds en Lira Fonds

Partners
SLAA, School der Poëzie, Perdu, Bijlmer Parktheater, ZINA platform, Tolhuistuin, Uitgeverij Jurgen Maas, Bozar, OBA, Black Heritage Tour, Uitgeverij Chaos, El Hizjra, Solid Ground Movement, Boekhandel Perdu, De Nieuwe Liefde, Casa Sofia, Lloyd Hotel, Indira Travel, HOAX, LABland, Greenhost

Read My World 2013 - 2020
Groepsfoto's

 • Team Europa 2020

 • Team Marokko 2019

 • Team Turkije 2018

 • Team Oekraïne en Polen 2016

 • Team Zuidoost-Azië 2015

 • Team Caraïben 2014

 • Team Arabische Literatuur 2013