Vacature Campagneleider voor Read My World

Gezocht: Campagneleider voor Read My World

Read My World (RMW) is een toonaangevend platform voor het geschreven en gesproken woord uit de hele wereld. RMW brengt schrijvers uit alle windstreken naar Amsterdamse podia en organiseert uiteenlopende activiteiten: een jaarlijks internationaal literatuurfestival, workshops, programma’s en andere literaire producties. We werken hierbij nauw samen met internationale curatoren en onze samenwerkingspartners. Elk jaar legt RMW de nadruk op een bepaalde regio in de wereld. We maken verhalen zichtbaar die sluimeren onder de oppervlakte van de dagelijkse actualiteit. In het verleden stonden o.a. centraal: Marokko, Turkije, Black USA, de Caraïben en Zuidoost Azië. 

We zijn ter versterking van ons team op zoek naar een ambitieuze campagneleider die het verhaal van RMW wijd verspreidt en prikkelende campagnes ontwikkelt en voert, campagnes die zijn gericht op het bereiken en betrekken van een breed geïnteresseerd (online) publiek.

Functieomschrijving:
Als campagneleider van RMW ben je het grote brein achter al onze campagnes, outdoor maar vooral ook online. Het is jouw doel om de bekendheid van RMW te vergroten, het online publiek uit te breiden en het maximale uit de kaartverkoop te halen. Om dit te bereiken denk jij voortdurend vanuit potentieel publiek. De concrete werkzaamheden: je hebt een belangrijke stem in onze strategie, ontwikkelt opvallende (online) campagnes en promoties en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan. Je brieft de vormgevers en coördineert eventueel drukwerk. Daarnaast sta je in contact met de pers die je aanzet tot berichtgeving. Je beheert een eigen budget en maakt realistische planningen. Je werkt nauw samen met een online marketeer, copywriter, het team van redacteuren en de samenwerkingspartners van RMW, die via jou goed op de hoogte zijn van onze strategie.

Profiel:
– je hebt interesse in internationale literatuur in de breedste zin van het woord en bent het gewend om in cultureel diverse/meertalige werkomgeving te functioneren
– je hebt een scherpe pen (ook in het Engels) en gevoel voor stijlvolle vormgeving
– je werkt resultaatgericht en volgens nauwgezette planningen
– je bent bevlogen en creatief
– je functioneert op je best in teamverband en laat je ook graag inspireren
– je werkt tegelijkertijd zelfstandig, stuurt anderen aan, neemt het initiatief
– je denkt- en werkt op HBO-niveau en hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring
– je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend, in woord en geschrift

Wat bieden wij:
* Samenwerken in een bevlogen, betrokken en cultureel divers team van freelancers
* Een inspirerende, flexibele werkomgeving aan de mooiste tuin van Amsterdam (kantoor is aan de Tolhuistuin)
* Freelancehonorarium volgens CAO Toneel en Dans
* Een uitdagende klus van ca. 1 dag werk per week voor de periode mrt-nov 2021

Ben je enthousiast en herken je jezelf in het profiel? Laat het ons weten! Stuur uiterlijk zondag 7 maart 2021 een korte brief met cv naar Marije Koens, marije@readmyworld.nl. Bij haar kun je ook meer informatie over de functie opvragen.

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 15 maart 2021 (hoogstwaarschijnlijk digitaal).