With Love - To All the Lonely Hearts

Niemand wil tijdens de lockdown alleen zijn. Daarom komt Read My World opnieuw naar je toe met een reeks intieme brieven: With Love – To All the Lonely Hearts. Met bijdragen van Beri Shalmashi, Rickey Laurentiis, Rodaan Al Galidi, Karin Karakaşlı en Marjolijn van Heemstra. Uniek vormgegeven door Anja Groten en met illustraties van Nawel Louerrad.

Hoe gaan we om met een crisis die voort blijft duren? Hoe kan langdurige solidariteit eruitzien? En waar vinden we verbinding en plezier in pandemische tijden? Vijf auteurs uit Nederland, de Verenigde Staten en Turkije gaan op zoek en schrijven je een fysieke brief.

Vijf brieven

Bestel With Love voor jezelf of geef de reeks cadeau! Voor 20 euro ontvang je 5 unieke brieven in je brievenbus (incl. verzendkosten / verzending naar het buitenland kost €5,- extra). Vanaf begin januari 2021 krijg je er elke week één.

De oplage is beperkt, dus wees er snel bij. Alle brieven worden in het Nederlands en Engels vertaald.

De auteurs

  • Illustrator

  • 5 brieven voor 20 euro

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is dichter, schrijver, theatermaker, journalist en podcastmaker. Haar roman En we noemen hem (2017) is bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs. Sinds 2019 is Marjolijn van Heemstra correspondent ruimtevaart bij De Correspondent. Op dit moment schrijft ze aan een non-fictieboek over de ruimte en is ze als theatermaker bezig met het oprichten van Sterrenwacht Spreeuwenpark, een sterrenwacht waar ze op poëtische wijze samen met buurtgenoten de kosmos onderzoekt. Haar dichtbundel Reistijd, bedtijd, ijstijd verscheen in 2020 bij Das Mag.

IG: marjolijnvanheemstra

foto: Bowie Verschuuren

Rodaan Al Galidi

Rodaan Al Galidi (1971) is dichter en schrijver. Hij werd geboren in Irak, waar hij werd opgeleid tot architect. Sinds 1998 woont hij in Nederland. Zijn boek Holland verscheen in 2020, als het vervolg op de bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg, die inmiddels ook in het Engels is vertaald. Zijn dichtbundels De herfst van Zorro (2007) en Koelkastlicht (2016) waren genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Zijn roman De autist en de postduif (2009) won de Literatuurprijs van de Europese Unie. Kort daarna zakte Rodaan Al Galidi voor het inburgeringsexamen.

IG: rodaanalgalidi

foto: Serge Ligtenberg

Rickey Laurentiis

Rickey Laurentiis (1989) is een dichter uit New Orleans. Hen is de trans auteur van de dichtbundel Boy With Thorn, dat werd bekroond met de Cave Canem Poetry Prize en de Levis Reading Prize en werd genomineerd voor verschillende prijzen. Losse gedichten verschenen onder meer in Boston Review, Feminist Studies, The Kenyon Review, The Los Angeles Review of Books Quarterly, New Republic en The New York Times. Laurentiis is geïnteresseerd in onder meer kunstgeschiedenis, het globale zuiden, transness en het lichaam, pleasure en radicale gerechtigheid. Hen geeft les aan de University of Pittsburgh. Rickey was te gast tijdens Read My World 2017.

Twitter: @rckylrnts
IG: @rckylrnts

Karin Karakaşlı

Karin Karakaşlı (1972) is een schrijver uit Istanbul. Ze is columnist bij de kranten Agos en Radikal, schrijft fictie en poëzie en geeft les in Armeense taal en cultuur en vertaalstudies. Ze schreef onder meer een kinderboek, Ay Denizle Buluşunca (Als de maan de zee ontmoet), een bundel korte verhalen, Başka Dillerin Şarkısı (Lied van andere talen) en de poëziebundel Her Kimsen SANA (Wie je ook bent dit is VOOR JOU). Karakaşlı is ook co-auteur van het onderzoek Türkiye’de Ermeniler: Cemaat, Birey, Yurttaş (Armeniërs in Turkije: gemeenschap, individu, burger). Karin was te gast tijdens Read My World 2018.

IG: @KarinKarakasli

Beri Shalmashi

Beri Shalmashi (1983) is schrijver, scenarist en regisseur. Ze studeerde aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, en deed haar master in Utrecht en Los Angeles. Shalmashi geeft les in authenticiteit in film bij de master Resolution aan het Sandberg Instituut. Ze maakte onder meer de voor een Gouden Kalf genomineerde film Mama en onlangs de interactieve documentaire Big Village, over Iraans-Koerdische strijders, waaronder haar eigen ouders, die vanuit de bergen probeerden het regime van Ayatollah Khomeini ten val te brengen. Samen met haar zus schreef ze het kook-en verhalenboek Taste of Home, dat verscheen uit bij Rose Stories.

Twitter

Instagram

foto: Lisa Zilver

Nawel Louerrad

Nawel Louerrad werd in 1981 geboren in Oran, Algerije. Na een opleiding tot architect studeerde ze theatrale vormgeving in Nantes en vervolgens theatrale studies in Montpellier. Ze keerde terug naar Algerije en werkte in theater en voor kranten voordat ze strips begon te maken.

Website

BESTEL NU >>

Bestel With Love voor jezelf of geef de reeks cadeau! Voor 20 euro ontvang je 5 unieke brieven in je brievenbus (incl. verzendkosten / verzending naar het buitenland €5,- extra). Vanaf begin januari 2021 krijg je er elke week één.

De oplage is beperkt, dus wees er snel bij. Alle brieven worden in het Nederlands en Engels vertaald.

NAAR HET BESTELFORMULIER >>